Actuele en effectieve communicatie tussen studenten en docenten

Narrowcasting: Het ultieme communicatiemiddel in het onderwijs

verbod om mobiele telefoons rijksoverheid

Een verbod op telefoons? ADL Narrowcasting helpt uw onderwijsinstelling bij de betrokkenheid van studenten en actuele informatie

Binnen de overheid komt het verbod op mobiele telefoons weer onder de aandacht. Zal dit een landelijk verbod worden binnen het onderwijs? Bepaald de overheid dit of is het mogelijk dat iedere school zelf de keuze maakt op een verbod. Het gebruik van mobiele telefoons in de klas zorgt voor problemen, waar we slimmer mee om moeten gaan. Maar wat is de juiste oplossing en hoe doen we dat?

Narrowcasting: Een effectief communicatiesysteem.
ADL Narrowcasting is de specialist op het gebied van beeldschermcommunicatie

Narrowcasting is effectief, actueel en dynamisch. Deze combinatie zorgt voor een hoge betrokkenheid en signalering onder studenten.

Door daarnaast beeldschermen op een strategische plek te plaatsen, kan er op een interactieve manier gecommuniceerd worden met studenten. Niet alleen dat, maar ook bezoekers en zelfs personeel kan u op deze manier bereiken. En dit alles vanuit een CMS aangestuurd, te bereiken via elk apparaat met internet. Hoe eenvoudig is dat?

Verminder vervuiling

Geen printjes meer en rommelige aanblikken op muren.

Flexibel communiceren

Bewerk vervolgens in een gebruiksvriendelijke editor de template en plaats uw eigen tekst, video’s en afbeeldingen.

Dynamisch

Trek de aandacht. Narrowcasting zorgt zelfs voor 4x hogere attentiewaarde dan printmedia.

Conversie

Door het juiste gebruik zorgt u voor meer zichtbaarheid en betrokkenheid bij leerlingen.

Communicatie met studenten was nog nooit zo eenvoudig

Communicatie met studenten kan een lastig proces zijn, vooral als er een verbod komt op mobiele telefoons. Het is daarom enorm van belang om boodschappen zo relevant, dynamisch en interessant mogelijk te maken. Daarnaast moet het actueel zijn.

Door het gebruik van ons narrowcasting-systeem kan u eenvoudig en snel content maken, bewerken en publiceren naar schermen in uw eigen organisatie. Interactieve koppelingen met bestaande systemen zorgen er daarnaast automatisch voor dat informatie actueel is en leerlingen op het juiste moment deze binnen krijgen. Dit alles zonder dat er handmatig formulieren bijgehouden moeten worden.

Mogelijkheden Narrowcasting:

 • Informeer roosterwijzigingen
 • Informeer klasgebonden informatie
 • Actuele mededelingen
 • Bewegwijzering
 • Regionaal en lokaal nieuws
 • Actuele weerverwachting
 • Actuele verkeersinformatie
Narrowcasting binnen het onderwijs in klaslokalen
andere interne communicatie docenten leerlingen

Bereik met gemak ook uw medewerkers en bezoekers

De boodschap die u met uw studenten wilt delen, is hoogstwaarschijnlijk niet hetzelfde als die voor het personeel. Onze software maakt het mogelijk om schermen en daarmee de inhoud apart van elkaar te kunnen aansturen vanuit een centraal CMS. Dit kan ofwel door schermen apart aan te sturen, of boodschappen op bepaalde tijdstippen te plaatsen. Bijvoorbeeld is na schooltijd enkel informatie voor personeel zichtbaar, met informatieavonden specifieke activatie-communicatie of waar Bèta-vakken gegeven woorden is enkel informatie te zien welke relevant zijn voor die stroming. Hierbij een greep uit de mogelijkheden:

 • Absentielijsten communiceren
 • Roosterwijzigingen communiceren
 • (Actuele) mededelingen
 • Regionaal en lokaal nieuws (onderwijsnieuws)
 • Weersverwachtingen
 • Actuele verkeersinformatie

Uw communicatie, ons systeem

Met ADL’s Content Creator bieden we het gemak om eenvoudig en efficiënt content te maken, aanpassen en te publiceren naar elke schermlocatie binnen uw onderwijs-instelling. Dit product kan volledig naar eigen smaak worden ingericht en aangestuurd worden van één locatie. Onze narrowcasting-specialisten kennen dit product van A tot Z en kunnen u alles vertellen over dit product en de werking ervan. Benieuwd hoe dit werkt? Plan dan direct een demo in.

1. Kies

Kies binnen een zeer uitgebreide bibliotheek uit meer dan 450 templates.

2. Bewerk

Bewerk vervolgens in een gebruiksvriendelijke editor de template en plaats uw eigen tekst, video’s en afbeeldingen.

3. Publiceer

Na het opslaan van uw template, kan u deze snel en gemakkelijk publiceren naar één scherm, een groep schermen of alle schermen in een keer.

blije docent interne communicatie narrowcasting

ADL Narrowcasting: De #1 voor communicatie in het onderwijs

Waarom is ADL Narrowcasting de beste keus voor het onderwijs? Creatief, persoonlijk en eigentijds. Met onze unieke toepassingen op maat en professionele beeldschermen brengt u uw interne communicatie naar een hoger niveau. Krijg meer aandacht van leerlingen, uw personeel en bezoekers en verhoog te betrokkenheid. Of dit nu een scherm bij de receptie is, de hal of in elke gang een scherm. Met het gemak van ons systeem wordt communiceren een eitje. Zo kunt u zich weer focussen op wat echt belangrijk is.

Met ADL Narrowcasting bent u beter in beeld.

ADL Narrowcasting is een flexibel bedrijf dat liefde voor het vak en verstand van zaken combineert tot een ultieme partner op het gebied van communicatie in beeld. We gaan graag met u in gesprek over hoe we uw onderwijs-instelling naar dat volgende level kunnen tillen!

Onze werkterreinen